Karel de Grote Hogeschool biedt gloednieuwe lerarenopleiding

Karel de Grote Hogeschool biedt een gloednieuwe lerarenopleiding
KDG Karel de Grote Hogeschool biedt een gloednieuwe lerarenopleiding
De Karel de Grote Hogeschool (KdG) start vanaf volgend academiejaar met een gloednieuwe educatieve graduaatsopleiding in Vlaanderen: het educatief graduaat secundair onderwijs. 

Het nieuwe educatief graduaat zorgt ervoor dat experten uit het werkveld met minstens drie jaar nuttige beroepservaring (kappers, bakkers, elektriciens, schrijnwerkers …) via een programma van 90 studiepunten leraar praktijkvakken kunnen worden. Voorheen volgden zij een opleiding aan een centrum voor volwassenenonderwijs.

Studenten aan de universiteiten zullen kunnen kiezen voor een nieuwe educatieve master om leraar te worden. Tegelijk met het educatief graduaat aan KdG kregen ook acht educatieve masteropleidingen een positief besluit van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De opleidingen komen er naar aanleiding van de hervorming van de lerarenopleidingen door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

De NVAO verwacht in totaal ongeveer 60 aanvragen voor nieuwe educatieve opleidingen. De goedgekeurde opleidingen worden nu nog voorgelegd aan de Vlaamse regering.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.