Kapotte broek of broodrooster? Laat ze gratis repareren tijdens ‘Repair Café’

In het midden: Vrijwilligster Els Wagemans.
Antwerpen In het midden: Vrijwilligster Els Wagemans.
Het Ecohuis in Borgerhout organiseert op 7 december opnieuw zijn Repair Café. In zo’n Repair Café kan je defecte spullen laten herstellen door vrijwilligers. Ze werken aan kleding, elektro, fietsen, houten voorwerpen en software. Je kan er ook messen en scharen laten slijpen.

“Ik herstel kleren”, zegt vrijwilliger Els Wagemans, vrijwilliger. “Broeken en rokken innemen, scheuren herstellen, een nieuwe zak aannaaien of verloren knopen terugplaatsen. Ik vraag bezoekers om zelf wat mee te werken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de zoom losmaken. Door mee te helpen, gaat het sneller vooruit. Op een dag leerde ik een vader om zelf knopen aan te naaien. Zijn kinderen waren zo trots op hem. Ik wil geen spullen onnodig in de vuilnisbak gooien. Daarom hou ik lapjes, ritsen en andere restjes van oude kledingstukken bij.”

Iedereen kan maximaal één stuk laten repareren in het Repair Café. De herstelling is gratis. Afspraak op 7 december in het EcoHuis in Borgerhout van 13 uur tot 16 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.