Jordan Lukaku riskeert wéér rijverbod voor gevaarlijk gedrag op E19

Jordan Lukaku.
Photo News Jordan Lukaku.
De Antwerpse aanklager heeft vanmorgen drie maanden rijverbod en 900 euro boete gevorderd tegen profvoetballer Jordan Lukaku (24) voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Mogelijk moet hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen. De Rode Duivel ontkent dat hij achter het stuur zat en vraagt de vrijspraak.

De zaak werd vanmorgen voor de correctionele rechtbank in Antwerpen gepleit omdat Jordan Lukaku in beroep was gegaan tegen een eerder vonnis van de Antwerpse politierechter. Zelf was de voetballer niet aanwezig op de zitting: hij liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat.

De feiten dateren van mei 2015. De politie kreeg toen de witte Range Rover van Lukaku in de gaten op de E19 tussen Rumst en Antwerpen-Noord. De wagen wisselde tegen hoge snelheid van baanvak en ging ook af en toe onverwacht in de remmen. “Zéér gevaarlijk rijgedrag. Mogelijk was de bestuurder aan het racen”, zei de aanklager op het proces.

De advocaat van Lukaku gaat voor de vrijspraak. “Onze cliënt leende in die periode zijn voertuig regelmatig uit. We kunnen aantonen dat een vriend, en niet onze cliënt, achter het stuur zat toen de overtredingen werden begaan. De betrokkene is zelfs bereid om hierover op de zitting te getuigen.”

Vonnis op 29 april.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Steek die sukkel 3 jaar effectief achter de tralies, hij zal dan wel inbinden of moeten er eerst slachtoffers vallen.

 • Germain De Block

  Moest allang in de gevangenis zitten maar word hier gepamperd tot en met.als er een onschuldig slachtoffer valt zal het te laat zijn.

 • Mario Roman

  Hij is verantwoordelijk voor zijn auto. Ik leen aan niemand mijn auto uit,

 • Ben De Cock

  Steekt die eens in den bak dit is niet de eerste keer eigenlijk zouden ze heel ons rechtsysteem eens moeten onder handen nemen en strenger optreden. En straffen in verhouding van feiten geven.

 • roger brouwers

  Onverbeterlijk.Levenslang rijverbod is hier op zijn plaats.