Jongeren maken levend billboard op Theaterplein

Voor de eerste keer trekken de spijbelende studenten in een nieuwe klimaatmars door het centrum van Antwerpen.
Benoit De Freine Voor de eerste keer trekken de spijbelende studenten in een nieuwe klimaatmars door het centrum van Antwerpen.

Donderdag trekken jongeren naar het Waalse Louvain-la-Neuve voor de negende klimaatmars van Youth for Climate. Maar ook in Antwerpen wordt er opnieuw een evenement georganiseerd. Ditmaal spreken de leerlingen af op het Theaterplein waar ze een menselijk billboard willen maken. Ook zullen er met krijt boodschappen geschreven worden die vragen om dringend werk te maken van een klimaatbeleid. Enkele wetenschappers zullen de vragen van de jongeren beantwoorden. Deze actie start om 14 uur. 

Om 15 uur trekken de jongeren naar De Studio op het Mechelse Plein. Daar organiseert Students for Climate een debat over het klimaat en het bestaande klimaatmanifest van de studentenorganisatie.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.