Jongeren bestormen bakkerij nadat zij even voordien werden buitengezet

De politie moest pepperspray gebruiken om de losgeslagen jongeren uiteen te drijven.
PZ Antwerpen De politie moest pepperspray gebruiken om de losgeslagen jongeren uiteen te drijven.
Rond 19 uur dinsdagavond is er een stevige vechtpartij geweest aan een Turkse bakkerij op de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. Enkele allochtone tieners waren kort voordien uit de zaak gezet. Zij trommelden een dertigtal vrienden op. 

“Ne zware aflap”, zo omschreef een voorbijganger het incident dat zich op de hoek van de Abdijstraat en de Sint-Bernardsesteenweg rond 19 uur afspeelde. Tientallen jongeren gingen er op de vuist met het personeel van bakkerij ‘t Kiel. 

Politiewoordvoerder Willem Migom: “Wij kregen rond 19 uur een oproep van een schermutseling met een dertigtal jongeren. Blijkbaar waren enkele jongens kort voordien uit de bakkerij gezet omdat zij overlast veroorzaakten. Daarbij was het tot wat trekken en duwen gekomen. De jongens trommelden dan hun vrienden op en kwamen wat later verhaal halen aan de bakkerij.”  

Pepperspray

Bij de eerste oproepen was er sprake van vertoon van wapens. “Wij hebben heel wat ploegen ter plaatse gestuurd maar zij hebben geen wapens opgemerkt. De aanstokers van het incident sloegen meteen op de vlucht. Eén van onze ploegen heeft dan pepperspray gebruikt om de vechtenden uiteen te drijven. Enkele herriemakers zijn meegenomen voor ondervraging maar er is niemand gearresteerd. Wij hebben evenmin melding van gewonden.” 

Wat de aanleiding was van de vechtpartij, weet de politie niet. Feit is dat de bakkerij wordt uitgebaat door Turken en dat de jongeren die voor overlast zorgden van Marokkaanse afkomst waren. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcille Prenen

  Voer EINDELIJK terug de legerdienstplicht in,ook iedere jongere die zich BELG noemt moét opgeroepen worden om een jaar lang eens duchtig gedrild te worden of 't cachot in !!!

 • chris delanghe

  dit land hebben onze politici uitverkocht aan het crapuul. Je houd het nietvoor mogelijk wat je dagelijks zowat in je strot gedramd krijgt wat er gebeurt in onze multiculturele steden...

 • Roger Cooks

  Uiteraard werd weer niemand gearresteerd, men mag die Turkse enclave toch niet stigmatiseren nietwaar?

 • karel hendrickx

  en toch zijn het toffe jongens???volgens sommige partijen toch.

 • Stef Wuyts

  Ach, ze zijn toch zo lief meneer. Laat ons ze nog wat steun toestoppen want ze voelen zich waarschijnlijk weer gediscrimineerd