Jongeman rijdt in op gasten chirofuif

De 19-jarige Ilias M. kijkt aan tegen een strafeis van 14 maanden. Hij reed eind 2016 tot twee keer toe in op een groepje bezoekers van een chirofuif op Luchtbal. "U beseft toch dat dit veel erger had kunnen aflopen", wreef de aanklager hem onder de neus.

Ilias M. was met twee vrienden op 22 november 2016 naar de chirofuif op Luchtbal gegaan. Gereden eigenlijk, want de mannen hadden een auto geleend. Dat Ilias geen rijbewijs had, hield hem niet tegen om toch achter het stuur te kruipen.


Op de fuif kregen Ilias en zijn vrienden ruzie met een groepje Vlaamse jongeren. Zij vielen het liefje van Ilias' vriend lastig. Een privé-bewaker moest tussenbeide komen en zette de vechters uit de zaal. Ilias sprong in zijn auto en reed in op het groepje Vlaamse jongeren.

Opgeschept

Enkele jongens konden opzijspringen, één jongen werd op de motorkap opgeschept. Hij gleed van de wagen waarop Ilias achteruit reed en nog eens op de jongeman inreed. Het slachtoffer liep een barst in zijn voet op. Zijn studie lichamelijke opvoeding kwam in het gedrang.


De openbare aanklager nam het Ilias M. vooral kwalijk dat hij aanvankelijk alles ontkende. Hij vorderde 14 maanden celstraf maar die hoeft hij niet uit te zitten. Als de rechter hem maar een hele reeks voorwaarden oplegt. "Te beginnen met een opleiding volgen en een job zoeken. Wat denk je daarvan", sneerde de aanklager naar de 19-jarige verdachte.


Meester Ilse Buyst die Ilias M. verdedigde, stelde dat de jongeman zich bedreigd voelde door de veel grotere groep Vlaamse jongeren.


"Hij liep naar zijn auto, deed de portieren op slot en wilde zo snel mogelijk wegrijden. Daardoor raakte hij één van de jongens. Ilias beseft maar al te goed dat dit veel slechter had kunnen aflopen. "


De rechter doet op 14 juli uitspraak (PLA)