Jongeman (16) in hand gestoken door dronkenlap (56) op tram

Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Marc De Roeck Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Bij een schermutseling op een tram aan de Nationale Bank is dinsdagavond een jongeman in de hand gestoken door een dronkenlap met een mes. Het slachtoffer kwam tussen wanneer de dronken man zijn twee vrienden lastig viel, hij raakte slechts lichtgewond. De verdachte werd gearresteerd en zal na ontnuchtering verhoord worden.

Iets voor zeven dinsdagavond kreeg de Antwerpse politie een melding binnen van een uit de hand gelopen ruzie op een tram van De Lijn ter hoogte van de Nationale Bank op de Leien. “Het bleek man onder invloed van alcohol te gaan die vond dat een zestienjarige jongen op de tram zijn mondmasker niet goed genoeg op had”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. 

“De discussie liep uit de hand en de 56-jarige man haalde uit met een zakmesje. Eén van drie jongens (16),  liep daarbij lichte snijwonden op aan de hand. Onze ploegen waren meteen ter plaatse en konden de verdachte arresteren, het zakmes dat hij op zak had, werd ook aangetroffen.. Na ontnuchtering zal hij verhoord worden. Ook getuigen en het slachtoffer wordt na verzorging verhoord om duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden.”