Jonge rapper brengt nummer over Antwerpen

Rapper Desmond, artiestennaam Y.B. Hustle, maakte het nummer 'Antwerp up in This.
Foto Laenen Rapper Desmond, artiestennaam Y.B. Hustle, maakte het nummer 'Antwerp up in This.
Onder de artiestennaam Y.B. Hustle heeft de jonge rapper Desmond (25) zijn eerste single uitgebracht: 'Antwerp up in This', een aanstekelijk hiphopnummer waarin Antwerpen centraal staat. De jongeman werd bekend dankzij de documentaire 'Kwestie van Geluk' over het reilen en zeilen in Antwerpen Noord en Borgerhout.

In 'Kwestie van Geluk' was Desmond vooral te zien als de goedlachse jongeman die als bewakingsagent in de haven van Antwerpen zijn kost verdiende. Terwijl hij achter de monitors zat, kon er al wel eens gelachen en gerapt worden.


"Ik ben hier geboren en getogen, het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben", vertelt Desmond. "Antwerpen en de sfeer die hier hangt, is daarom wel belangrijk voor mij. Ik zeg niet dat ik de rest van mijn leven hier zal wonen, maar de stad speelt wel een belangrijke rol. Het nummer was al een tijdje geschreven maar nu heb ik het dus eindelijk met een videoclip uitgebracht, samen met mijn halfbroer en beste vriend."


De jongeman met Ghanese roots kon alvast op veel bijval rekenen na de opnames van de documentaire reeks. "Ik heb super veel berichten gekregen van mensen. Niet alleen van Antwerpenaren of bekenden. Ook van mij totaal onbekende mensen kreeg ik berichten dat ik een inspiratie en een voorbeeld was. Daar sta je dan wel even bij stil." Als alles volgens plan verloopt, zal Desmond dit jaar nog een eigen plaat uitbrengen met zo'n 6 nummers. "Maar ik ben ambitieuzer, ik zou graag mijn eigen platenmaatschappij lanceren, maar daar zijn we nog wel even vanverwijderd," lacht hij. (NBA)