Jonge overvallers krijgen vijf jaar cel

Twee overvallers van 19 en 20 zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor een carjacking en twee gewapende overvallen.

Een vrouw werd op 12 juli vorig jaar in Hasselt overvallen door twee gemaskerde en gewapende overvallen. De daders gingen er vandoor met haar zwarte BMW en stalen ook haar portefeuille en gsm. Abdelilah E.B. (20) uit Deurne en Steve F. (19) uit Verviers gebruikten de gecarjackte BMW om een dag later twee gewapende overvallen te plegen. Net voor de middag werd brillenwinkel Brillerie aan de Lode Zielenslaan overvallen. De 48-jarige eigenares werd bedreigd. Ze moest de inhoud van kassa afgeven. De buit bedroeg 60 euro en twee brillen van 200 euro. Na die hold-up reden de twintigers naar Mol om een filiaal van Brantano te overvallen. Het duo maakte 2.200 euro buit.

Hoge snelheid

De gestolen BMW stond geseind en 's avonds merkte een politiepatrouille die op in de buurt van het Centraal Station. De bestuurder probeerde tegen hoge snelheid en over het voetpad te vluchten, maar enkele auto's voor een rood licht blokkeerden de weg. Agenten stapten met getrokken wapens op de BMW af. Abdelilah E.B. zat achter het stuur. Hij werd veroordeeld tot 5 jaar cel. Passagier Steven F. werd vrijgesproken van de carjacking, maar hij kreeg een celstraf van 42 maanden voor de overvallen.


Aan de slachtoffers kende de rechter een schadevergoeding van ongeveer 18.000 euro toe. (KAV)