Jong CD&V wil opnieuw debat rond invoering statiegeld op petflessen

Zwerfvuil actie World Clean up Day in Antwerpen
Klaas De Scheirder Zwerfvuil actie World Clean up Day in Antwerpen
Jong CD&V Antwerpen wil het debat rond statiegeld op drankflesjes en blikjes nieuw leven inblazen nadat wereldwijd mensen samen kwamen om afval op te rapen tijdens World Clean Up.

De jongeren van CD&V Antwerpen nam zaterdag ook deel aan de World Clean Up en gebruiken het initiatief om het debat rond de invoering van het statiegeld op drankflesjes en blikjes. “Helaas wordt ook onze geliefde Antwerpse stroom geteisterd door plastic, waaronder vele blikjes.”, vertelt initiatiefnemer Tanguy Sarens. “We staan er misschien niet direct bij stil, maar een maatregel als statiegeld zou deze rivier een pak properder kunnen maken.”, aldus de jonge christendemocraat. Jong CD&V Antwerpen roept daarom alle jongerenpartijen op om druk te zetten bij hun respectieve moederpartijen en hen te overtuigen van het belang van statiegeld. Ze kijken in het bijzonder naar N-VA en Open VLD die op dit moment samen met CD&V onderhandelen voor een nieuwe Vlaamse regering.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.