Jinnih Beels zet kandidatuur voor burgemeesterssjerp kracht bij, N-VA is ‘not amused’

Als Bart De Wever daadwerkelijk naar het Vlaamse niveau verhuist, is Antwerps schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) kandidaat-burgemeester.
BELGA Als Bart De Wever daadwerkelijk naar het Vlaamse niveau verhuist, is Antwerps schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) kandidaat-burgemeester.
Als Bart De Wever daadwerkelijk naar het Vlaamse niveau verhuist, is Antwerps schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) kandidaat-burgemeester. Dat heeft de politica in ‘De Zevende Dag’ herhaald. N-VA, met 23 zetels veruit de grootste partij in Antwerpen, is ‘not amused’.

Jinnih Beels stelde zich op verkiezingsdag kandidaat-burgemeester. En tot op heden blijft ze bij die beslissing, zei ze zondagochtend in De Zevende Dag. “Als Bart De Wever daadwerkelijk vertrekt en Vlaams minister-president wordt, komt er een vacature vrij. Wij kunnen die perfect invullen.”

Dat Beels nu voor de tweede keer haar kandidatuur uitspreekt, is Johan Klaps, fractieleider voor N-VA in de Antwerpse gemeenteraad, in het verkeerde keelgat geschoten. Hij haalt zwaar uit naar de sp.a-politica.

“Als De Wever minister-president wordt, verandert dat niets aan het aantal mandaten per partij en de afgesproken verdeling van bevoegdheden”, zegt Klaps. “Net zoals het niet aan N-VA is om te zeggen wie de derde sp.a-schepen moet worden (Tom Meeuws nam extra bevoegdheden bovenop zijn eigen schepenambt op omdat sp.a geen kandidaat voor een derde schepenambt vond, red.), hebben de socialisten niets te zeggen aan de verdeling van de mandaten bij N-VA.”

“Misschien moet Beels zich dus eerst bezighouden met de invulling van dat derde mandaat”, gaat Klaps verder. “En de blik ook gefocust houden op haar huidige bevoegdheden.”

Bekijk ook: Jinnih Beels wil burgemeester van Antwerpen worden

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.140 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  Jinnih Beels burgemeester of stadscoalitie opblazen !

 • Henk Anck

  Typisch SPa, postjes pakken en pensioen veilig stellen!!!

 • Van Camp Robin

  Typisch voor de SPA, het is nooit genoeg, altijd maar meer willen, graaicultuur ten top. En dan verschieten ze ervan dat ze verkiezing na verkiezing achteruitgaan. Zet dat mens aan den dop.

 • Lilianne Van Neylen

  De arrogantie van die dame kent werkelijk geen grenzen! Met 8 % van de stemmen! Durft te denken dat de Antwerpenaar en de NVA onnozel genoeg zijn om dit te steunen

 • Stefan Aerts

  Hebzucht is niet ver te zoeken de postjes daar is het om te doen.