Jinnih Beels wil met hele stad schooljongeren trakteren op uitzwaaimoment

Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) stond dit schooljaar zelf al voor de klas om te ervaren hoe het is om leerkracht te zijn.
RV Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) stond dit schooljaar zelf al voor de klas om te ervaren hoe het is om leerkracht te zijn.
Nu de scholen mondmaskergewijs weer vollopen, denkt het stadsbestuur ook al aan eind juni. “Onze jongeren zullen dit schooljaar wellicht nooit vergeten. Om niet in mineur af te sluiten, willen we een collectief proclamatiemoment organiseren, vanuit ons kot”, zegt onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a). “Een voorbeeld is een applaus op de laatste schooldag, of muziek maken.”

Hoe het er concreet zal uitzien, ligt nog niet vast. Maar één zaak is zeker: een normale proclamatie is gezien de coronamaatregelen niet haalbaar. Beels: “We gaan de grote ‘uitzwaai’ samen met het kabinet van schepen Claude Marinower (Open Vld) en dat van burgemeester Bart De Wever (N-VA) vorm geven.”

De boodschap is duidelijk: alle frisse ideeën zijn welkom. “Digitale collages van de laatstejaars, sirenes laten loeien, luchtballonnen. Het kan allemaal. We willen de leerlingen op 30 juni, bijvoorbeeld om 16 uur, zo waardig en onvergetelijk mogelijk bedanken voor al hun inspanningen”, zegt Beels.