Jeugdwerking Kras levert 600 spelpakketten aan huis voor kinderen in kansarmoede

De pakketten bevatten spelletjes en knutselopdrachten die kinderen zelf thuis kunnen doen, met alle nodige materiaal erbij.
Kras De pakketten bevatten spelletjes en knutselopdrachten die kinderen zelf thuis kunnen doen, met alle nodige materiaal erbij.
Nu dat kinderen wekenlang thuis zitten, is de vraag naar activiteiten voor binnenshuis groot. Maar gezinnen in kansarme situaties hebben vaak geen spel- en knutselmateriaal in huis, of toegang tot het online aanbod. Daarom brengt Kras vanaf nu wekelijks bijna 600 gratis spelpakketten aan huis bij deze kinderen. Donderdag werd de eerste lading rondgebracht.

De pakketten bevatten spelletjes en knutselopdrachten die kinderen zelf thuis kunnen doen, met alle nodige materiaal erbij. Er is een activiteit voor elke dag van de week voorzien, genoeg tot aan de levering van het volgende pakket. De activiteiten zijn uitgewerkt door ervaren jeugdwerkers en zijn specifiek opgesteld om binnenshuis te kunnen spelen en knutselen. Daar bovenop doneerden de Antwerpse bibliotheken nog knutselboekjes, die mee via de pakketten verdeeld worden. Ook vanuit de Antwerpse districten werden middelen voorzien. De pakketten worden door de jeugdwerkers aan de deur afgeleverd, volgens alle regels van de social distancing.

In de toekomst kunnen de spelpakketten ook verkocht worden aan andere gezinnen. “Samen met de impact-onderneming Blenders zijn we volop bezig aan de uitwerking van een verkoopsysteem, waarbij spelpakketten voor iedereen thuis geleverd kunnen worden tegen betaling. Door een spelpakket aan te kopen, financier je zo mee de gratis pakketten voor zij die dit het meest nodig hebben", klinkt het bij Kras. 

Heb je interesse om zelf ook een spelpakket te ontvangen, klik dan hier.