Exclusief voor abonnees

Jeugdspelers Berchem Sport mogen (voorlopig) opnieuw kiezen hoe ze douchen: club wil twee weken bezinning en overleg

Mohamed Achahbar, de jeugdcoach die de kat de bel aanbond.
VTM Mohamed Achahbar, de jeugdcoach die de kat de bel aanbond.
De storm is even gaan liggen bij Berchem Sport. De jeugdspelers krijgen al zeker twee weken de vrije keuze bij het douchen: naakt of met slip. Het clubbestuur wil advies van experten en overleg met de ouders nu alle ruimte geven. Mohamed Achahbar, de jeugdcoach die het protest donderdag leidde, is blij met de constructieve houding van de club.

Een groep boze ouders nam het niet dat acht voetballertjes van de U11 woensdag niet met de ploeg mochten meetrainen. Een sanctie voor hun weigering om naakt te douchen. Het bestuur schrok van de commotie. Dirk Lambrechts, algemeen manager van de jeugdopleiding, had vrijdagochtend weinig zin in een reactie en hield het kort. “We hebben nu nood aan rust en sereniteit. De club heeft een intern reglement. Iedereen mag daarover praten. Maar niet op deze manier. Binnen twee weken zitten we opnieuw rond de tafel met de ouders. Intussen zullen we advies inwinnen bij gespecialiseerde instanties. Zo kunnen we een definitief standpunt innemen.”

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Valentijn Jacobs

  Al vele jaren is dit een gewoon gebruik, waarom kan men niet gewoon zeggen, we hebben ons terug een beetje moeten aanpassen? wat is het volgende een bidplaats naast de douche?

 • Wannes Van De Velde

  Laat ze douchen in twee groepen,de adampakjes eerst en dan de onderbroekjes. Je kan ook een andere club oprichten waar iedereen een charter ondertekent waar ze na training of wedstrijd in de meest natuurlijke wijze zich zullen douchen,namelijk met de billen bloot.

 • Frank Vermeesch

  laat ze toch vrij om te kiezen met of zonder slip, ze zijn misschien op hun privacy gesteld.... ben 71 jaar oud en zou ook niet zo graag meer in het openbaar naakt gezien willen worden. en voor de properheid moet je het ook niet aankaarten, ze kunnen ook nog iedere dag een douche nemen thuis, dan wel zonder slipje... moraal : laat ze zelf kiezen! en respecteer hun beslissing; en cultuur heeft daar dus niets mee te maken

 • Pol Van Gils

  Mohamed Achahbar, goed bezig maat!! U maakt er een zeer goede samenleving van. Laat die kinderen toch doen die geraken er wel uit hoor. Als ik dit lees dan doet mijn hart pijn waar is de tijd gebleven dat wij in onze blote stonden te douchen met schuim in ons haar dat ge ineens een warm straaltje tegen uw benen voelde van ne maat die stond te plassen. en iedereen lachen maar dat is wel voorbij nu. Pas u aan ons aan vriend en wij niet aan U!

 • Fred van Boles

  In het verleden was sit de normaalste zaak. Van mij mag het veranderen: maar dan wel van een propere slipje of een zwembroek aan doen. Als men schrik heeft heeft vaan sociaal voyeurisme: Sluit alle gsm uit de kleedkamers( zelfs beter voor een normaal contact). Verbiedt gsm in kkeedkamers