Jeugdkoor Waelrant uit Borgerhout wint twee keer goud op internationale korenwedstrijd

De deelname van jeugdkoor Waelrant aan de internationale korenwedstrijd in Göteborg.
Vzw Waelrantkoren De deelname van jeugdkoor Waelrant aan de internationale korenwedstrijd in Göteborg.
Het jeugdkoor Waelrant van de korenfamilie VZW Waelrantkoren uit Borgerhout, nam de voorbije dagen deel aan een internationale korenwedstrijd in Göteborg. De zangers zongen in de ‘Grand Prix of Nations’. Dit is een aparte wedstrijd waaraan enkel de beste koren van de wereld kunnen deelnemen. Het koor werd tweemaal bekroond met een gouden medaille.

Omwille van de hoge score tijdens de Olympische Spelen voor koren in Zuid-Afrika vorig jaar, werd het jeugdkoor geselecteerd voor de ‘Grand Prix of Nations’. Dit jaar behaalden ze in de reeks ‘Musica Sacra’ de tweede plaats met 91,40% en in de reeks ‘Jeugdkoren’ de zesde plaats met 90,85%. Hiervoor kregen ze twee gouden medailles top level, omdat ze meer dan negentig procent scoorden. “Ik ben heel trots op onze prestaties! Het was een eer om tussen topkoren van over de hele wereld te mogen strijden”, vertelt dirigent Marleen De Boo. “We hebben alweer nieuwe ervaringen opgedaan en zijn klaar voor de volgende internationale uitdaging: de World Choir Games in Vlaanderen in 2020!”

Dirigent Marleen De Boo en een zanger uit Jeugdkoor Waelrant met hun gouden medailles.
Vzw Waelrantkoren Dirigent Marleen De Boo en een zanger uit Jeugdkoor Waelrant met hun gouden medailles.
Het getuigschrift van het behaalde resultaat van Jeugdkoor Waelrant tijdens de internationale korenwedstrijd in Göteborg.
Vzw Waelrantkoren Het getuigschrift van het behaalde resultaat van Jeugdkoor Waelrant tijdens de internationale korenwedstrijd in Göteborg.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Viaene

    Een dikke proficiat aan alle muzikanten!