Jazz Middelheim pakt uit met Van Morrison

Met Van Morrison, Mingus Big Band en de Antwerpse band Dans Dans kan Jazz Middelheim alweer een mooie en gevarieerde line-up voorleggen. Er wordt dit jaar ook geëxperimenteerd met een nieuw betaalsysteem.


De 36e editie van Jazz Middelheim vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 6 augustus. Iets vroeger dan het weekend rond de 15de augustus, wanneer het festival gewoonlijk plaats vindt. "In samenwerking met een aantal internationale festivals proberen we er elk jaar voor te zorgen dat publiek van over de hele wereld kan genieten van zijn favoriete acts. Om te verzekeren dat wij het juiste programma konden samenstellen, hebben we daarom de datum van het festival dit jaar ietwat verschoven", zo licht festivalorganisator Bertrand Flamang toe.


Jazz Middelheim introduceert dit jaar een nieuw betaalsysteem. In plaats van te betalen met drank- en eetbonnetjes, betaalt men op het festival met een persoonlijk pasje dat aan alle togen en alle eetstanden gebruikt kan worden. Op die manier wil de organisatie de wachtrijen aan eetstands inkorten.


Voor het eerst verrijst een volwaardig restaurant in het park Den Brandt, waar het festival elk jaar plaatsvindt. De gerenommeerde groentechefs Seppe Nobels en Frank Fol zullen er culinaire gerechten bereiden. Een tafel reserveren voor het restaurant kan via de website van Jazz Middelheim. (PJBA)