Jasna (21) geselecteerd voor prestigieuze modeprijs

Jasna Rokegem.
Foto Dieter Lizen Jasna Rokegem.
Een ontwerp van Jasna Rokegem, een nieuw talent aan het Antwerps modefirmament, maakt kans op de publieksprijs van de tentoonstelling 'The Future of Fashion is now' van het Museum Boijmans Van Beuningen. Dat museum in Rotterdam is een van Nederlands belangrijkste musea voor beeldende kunst.

Nog tot zondag kunnen modefans via de Facebookpagina van het museum en in het kunstenhuis zelf stemmen op de futuristische ontwerpen. "Ik werd ondergebracht in de professionele categorie, hoewel ik eigenlijk nog altijd mode studeer en pas mijn eerste collectie presenteerde, dus dat is wel fijn", zegt Jasna.

Futuristisch

De kans dat Jasna ook effectief met de publieksprijs aan de haal gaat is heel groot, momenteel kreeg ze al meer dan 380 stemmen, vijftig meer dan haar grootste concurrent. "Het was de bedoeling om een futuristisch ontwerp te tonen en dit komt uit mijn collectie, geïnspireerd door de Annunaki, buitenaardse half-mensen."


De tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now' van het Museum Boijmans Van Beuningen toont nog tot en met zondag 18 januari de mode van de toekomst, met werk van onder anderen Viktor & Rolf, Christophe Coppens (België), Hussein Chalayan (Cyprus) en Rejina Pyo (Korea).


(DILA)