Italiaans tuinfeest in Rubenshuis zet gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen in de kijker

De gerestaureerde portiek.
Laenen De gerestaureerde portiek.
Op zaterdag 27 april nodigt het Rubenshuis iedereen uit op een Italiaans tuinfeest aan de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen. Bezoekers zijn vanaf 12 uur welkom om te picknicken in de tuin en om het gigantische fruitstilleven te bewonderen én te proeven. Verder kan groot en klein genieten van workshops, 17de-eeuwse volksspelen, liederen en ludieke vertellingen over de portiek.

Enkele weken geleden werd de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen aan het publiek voorgesteld. Deze architecturale hoogstandjes zijn volledig van de hand van Rubens en vormen zeldzame sporen van de kunstenaar als architect. Op zaterdag 27 april viert het Rubenshuis de voltooiing van de restauratiewerken aan de portiek en het tuinpaviljoen. Iedereen is vanaf 12 uur welkom in de tuin van Rubens. Breng je eigen picknick mee of kom het overdadig eetbaar fruitstilleven bewonderen.

Voor groot en klein zijn er ook 17de-eeuwse volksspelen en creatieve workshops. Bezoekers kunnen het beste van zichzelf geven bij volkssporten als eggeschieten, sjoelbak, steltlopen, trou-madame, slagwip, juego de la rana, klimbak en riboulette. Tijdens inloopworkshops kunnen geïnteresseerden Venetiaanse maskers versieren of buttons maken met details van de portiek. 

Rondwandelende vertellers van De Kleine Expeditie geven op een speelse manier alle geheimen prijs van Rubens’ portiek en tuinpaviljoen. Ze vertellen vol passie over de symboliek achter de gebeeldhouwde details en over de wonderlijke raakpunten tussen cultuur en natuur die in deze tuin terug te vinden zijn. Het museum is voor de gelegenheid gratis te bezichtigen tot 17 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.