Internationale open oproep voor architectuur nieuw M HKA

BELGA

De Vlaamse Bouwmeester heeft een nieuwe open oproep gelanceerd voor het ontwerp van het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen. Het M HKA werft ook een geassocieerd directeur aan die de dagelijkse werking van het museum op zich zal nemen, zodat algemeen directeur Bart De Baere zich de volgende jaren kan concentreren op het infrastructuurtraject.

Het nieuwe Antwerpse Museum voor Hedendaagse Kunst komt op de site van de Zuidersluis. Het verhuist vanuit de Leuvensestraat in de Zuidwijk. Het nieuwe museum zal dubbel zo groot zijn als het huidige en zo’n 65,5 miljoen euro kosten.

Nu werd een internationale open oproep gelanceerd. Uit de kandidaturen zullen in mei vijf architectenteams worden gekozen die een schetsontwerp mogen maken. Eind dit jaar valt de definitieve beslissing.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.