International Film Festival Antwerpen dient klacht in tegen nepfilmfestival

Ben Geysen en Bart Vandesompele
David Acke Ben Geysen en Bart Vandesompele
Calicot, de organisatie achter het International Film Festival Antwerpen (iffa), dient klacht in tegen onbekenden die maandag via het online filmfestivalplatform FilmFreeway.com een oproep lanceerden aan filmmakers om in te schrijven voor een filmcompetitie van het zogenaamde International Film Festival Antwerpen Belgium (IFFAB), dat meer dan waarschijnlijk vals is.

Iffa. kent het IFFAB niet en houdt er geen enkel verband mee. De organisatie betreurt het ten zeerste dat malafide personen via deze weg proberen jonge filmmakers op te lichten door hen inschrijvingsgeld te laten betalen voor een ‘fake’ filmcompetitie. De vzw Calicot stelt zich juist tot doel om de filmcultuur in Antwerpen en Vlaanderen te bevorderen. De organisatie roept de bevoegde instanties zoals het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) op om mee de filmmakers en de filmindustrie in Vlaanderen te beschermen tegen dit soort van praktijken en de oplichters aan te klagen.

“Zo gauw we op de hoogte waren van het bestaan van een filmfestival met een naam die verdacht veel op de onze leek hebben we de zaak onderzocht en geconcludeerd dat dit nep is. We hebben de organisatie FilmFreeway.com onmiddellijk gecontacteerd die het valse filmfestival meteen offline heeft gehaald. Spijtig genoeg is dit soort van praktijken gangbaar in de filmindustrie. FilmFreeway.com doet er naar eigen zeggen alles aan om dit te vermijden maar er glippen blijkbaar nog altijd enkelen door de mazen van het net” zegt Ben Geysen van iffa.: 

Een screenshot van de website van het nieuwe Antwerpse filmfestival. De website Filmfreeway haalde het festival ondertussen van haar website.
- Een screenshot van de website van het nieuwe Antwerpse filmfestival. De website Filmfreeway haalde het festival ondertussen van haar website.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.