Inspecteur Dirk loopt Iron Man voor ziek dochtertje (3) collega: “Samen met Collette over de meet, dat gaat zo schoon zijn”

Collette (3) en politie-inspecteur Dirk Van Camp.
Jan Aelberts Collette (3) en politie-inspecteur Dirk Van Camp.
Je hebt goede collega’s en je hebt Dirk Van Camp (54). De politie-inspecteur loopt, fietst en zwemt op 25 mei de Iron Man van Lanzarote onder een bloedhete zon. Die helletocht onderneemt hij voor de 3-jarige Collette, de dochter van zijn collega. Het meisje werd geboren met een zwaar hersenletsel.

Zoals ze rondloopt in revalidatiecentrum TRAINM is Collette een kleuter zoals je ze verwacht: vrolijk, een paar seconden verlegen voor elk nieuw gezicht. Even schuilt ze achter een been van papa om daarna al snel opnieuw met een rammelaar in één hand de ster van de vloer te zijn. De ogen groot, haar lach ontwapenend. Toch start het leven van die blije meid verre van zorgeloos.

Mijn dochter is in januari 2016 geboren met cerebrale parese, een zwaar hersenletsel waardoor ze heel veel moeite heeft om te lopen en haar handje niet kan bewegen. Zeventig procent van haar rechterhersenhelft is beschadigd. Ook slikken en zelf eten verteren lukt haar amper. Ze krijgt elke dag acht uur lang sondevoeding

Mama van Collette

“Mijn dochter is in januari 2016 geboren met cerebrale parese, een zwaar hersenletsel waardoor ze heel veel moeite heeft om te lopen en haar handje niet kan bewegen”, zegt haar mama. “Zeventig procent van haar rechterhersenhelft is beschadigd. Ook slikken en zelf eten verteren lukt haar amper. Ze krijgt elke dag acht uur lang sondevoeding. Het heeft meer dan een half jaar geduurd voordat we wisten waar we aan toe waren. De schade aan haar hersenen is permanent, maar we knokken hard. Hier bij TRAINM oefent ze het lopen en dat doet ze goed. Met de spalken in haar schoenen zie je amper dat ze problemen heeft. In haar linkerhand heeft ze nog altijd geen kracht, maar ook die hopen we binnenkort te kunnen trainen.”

Zelf dochtertje verloren

Hoewel de ouders van Collette allebei hard werken en een goed loon hebben, is het geld aan het einde van elke maand op. En dus springt Dirk Van Camp (54) in de bres. Als stoere flik bakt hij geen wafels of verpatst hij geen stickers op Vlaamse kruispunten, wél loopt hij de Iron Man op 25 mei. “Die van Lanzarote, de zwaarste in Europa. Als ik zie wat de ouders van Collette voor hun dochtertje doen, is dit níks. Ik heb in een ver verleden nog met Marc Herremans getraind en al heel wat Iron Man’s en triatlons in de benen en armen. Deze keer wil ik het voor honderd procent voor Collette en haar gezin doen. Ze zullen er ook bij zijn in Lanzarote als ik over de streep loop. En dat zal ik niet alleen doen, maar samen met Collette. Dat gaat zo ongelooflijk schoon zijn. Ik verloor mijn dochter aan kanker toen ze 12 jaar was. Natuurlijk zal ik ook even aan haar denken.”

Die van Lanzarote is de zwaarste Iron Man in Europa, maar als ik zie wat de ouders van Collette voor hun dochtertje doen, is dit níks

Dirk Van Camp

“Dat Dirk dit voor ons doet is fantastisch”, zegt de papa van Collette. “Hij haalde ooit al 7.000 euro op voor de partner van een collega die mucoviscidose had en 9.000 euro voor Kom op tegen Kanker na het verlies van zijn dochtertje. Een topcollega.”

Dirk sponsoren kan hier. Wie de eindtijd van Dirk het beste inschat, wint een koersfiets van duizend euro.

Collette (3) revalideert met de hulp van een robot in TRAINM.
Jan Aelberts Collette (3) revalideert met de hulp van een robot in TRAINM.
Op de hersenscan van Collette is duidelijk te zien dat ze een ernstig letsel opliep.
Jan Aelberts Op de hersenscan van Collette is duidelijk te zien dat ze een ernstig letsel opliep.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ahmed El Saloufi

  Veel succes Dirk, dat gaat lukken!

 • Ronald Beintema

  Alle respect!!! Zoals het ook hoort.....elkaar helpen in dit leven!!!! Heel veel succes toegewenst!!!

 • MarliesSchoefs

  prachtig

 • Cecarine De Smet

  Super mooi, veel succes, alsook voor dit schattig lief meisje