Inbrekers stelen via gat in muur voor 300.000 euro aan sieraden bij Antwerpse juwelier

De brandweer kwam ter plaatse om het zoutzuur dat de inbrekers gebruikten om sporen uit te wissen, op te ruimen.
Patrick Lefelon De brandweer kwam ter plaatse om het zoutzuur dat de inbrekers gebruikten om sporen uit te wissen, op te ruimen.
In de Antwerpse Diamantwijk is afgelopen nacht op een spectaculaire manier ingebroken bij een juwelier. De daders drongen de zaak binnen door een gat in de muur van het naastgelegen pand te boren. Ze lieten ook brandend zuur achter om hun sporen uit te wissen. Er zijn juwelen gestolen voor een waarde van 300.000 euro.

Het lijkt wel het scenario van een spannende film. In een juwelierszaak op de hoek van de Lange Kievitstraat en de Simonsstraat, aan het Centraal Station in Antwerpen, is vannacht ingebroken via een gat in de muur naar een aanliggend pand. De schijnbaar goed voorbereide daders wisten hun sporen na afloop uit, allicht met behulp van zoutzuur. De brandweer is aanwezig in beschermende pakken om het boeltje veilig op te kuisen zodat de speurders hun werk kunnen doen.

“Volgens mij moeten de daders gewoond hebben in het aanliggend pand", zucht juwelier Abdul van de getroffen zaak Al-Thwaini. “Want daar geraak je niet zomaar binnen en bovendien wisten de inbrekers perfect waar ze moesten zijn, in een klein hoekje in de kelder. Daar lag tien tot twintig procent van alle juwelen in mijn winkel. Er is gestolen voor een waarde van 250.000 tot 300.000 euro.”

Camerabeelden

“Ze moeten drie uur gegraven en geboord hebben, wellicht hebben ze water gebruikt om dat zo stil mogelijk te doen. Ze wisten waar de camera’s hingen en kropen over de vloer om het alarm niet te laten afgaan. Op de camerabeelden is te zien dat de inbreker kroop alsof hij over de bodem van een zwembad zwom", gaat de juwelier verder. “Wij zijn de enige winkel in Antwerpen die juwelen verkoopt met 21 karaat goud. De inbrekers wisten perfect waar ze mee bezig waren. Het gaat om professionals.”

De inbraak werd deze ochtend opgemerkt, het onderzoek is nu in handen van de federale gerechtelijke politie. De feiten doen enigszins denken aan de bankkraak die in februari plaatsvond aan de Belgiëlei. Toen maakten de daders een tunnel vanuit een naburig gebouw om via de riolering de kluizenzaal van een filiaal van BNP Paribas Fortis binnen te geraken.

Langs deze ingang van het aanpalende huis raakten de inbrekers tot in de kelder onder de juwelierswinkel.
Patrick Lefelon Langs deze ingang van het aanpalende huis raakten de inbrekers tot in de kelder onder de juwelierswinkel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.