Inbrekers springen vluchtend voor de politie in Antwerpse Schelde

De inbreker kreeg een reddingsboei toegegooid
Marc De Roeck De inbreker kreeg een reddingsboei toegegooid
In Antwerpen zijn deze ochtend twee mannen met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis afgevoerd nadat ze in de Schelde waren gesprongen. Dat zegt de lokale politie. De twee waren te voet op de vlucht voor de politie, vermoedelijk omdat ze even voordien ergens aan het inbreken waren.

De hulpdiensten kregen vanochtend omstreeks 4.30 uur een wat onduidelijke noodoproep binnen over een incident in de Lange Vlierstraat. Eens aangekomen botste de uitgestuurde politiepatrouille op twee mannen die te voet wegliepen. De achtervolging werd ingezet en de mannen vluchtten tot op de Scheldekaaien. “Onze mensen zagen toen hoe een van de twee in het water sprong”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse lokale politie.

“De man probeerde naar de overkant te zwemmen, maar bedacht zich halverwege en keerde terug. Nadat hij weer uit het water kwam, was hij volledig onderkoeld. De Schelde is sowieso al verraderlijk en zeker bij deze temperaturen. Even verderop hebben we ook de tweede verdachte gevonden, eveneens helemaal doorweekt.”

De inbrekers waren helemaal onderkoeld
Marc De Roeck De inbrekers waren helemaal onderkoeld

Onderzoek in de buurt leverde nog de vondst op van een zak met inbrekersmateriaal die onder een auto lag. Mogelijk hadden de twee die weggegooid tijdens hun vlucht. Of de verdachten effectief ergens ingebroken hebben, zal nog moeten blijken uit verder onderzoek en eventuele inbraakmeldingen. Na verzorging zullen de mannen worden verhoord. 

Gisteren viel al een slechtziende man in het water van het Willemdok. Ook hij kon snel gered worden, maar werd toch in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe Vander Haeghen

  Na een nachtje in het ziekenhuis zullen ze in topvorm zijn op oudejaarsavond...

 • Jacques Deceuninck

  Hadden ze beter nog wat laten weken in het water. Met een serieuze longontsteking konden ze een tijdje hun beroep niet uitoefenen

 • Jacques Van de Velde

  De advocaat zal aangeven dat ze niet aan het inbreken waren maar gewoon aan het prospecteren en dat vluchten dat was een oefening voor de befaamde nieuwjaarsduik..... kijk zal de onderzoeksrechter zeggen, ik laat jullie gaan, maar niet meer zulke streken uithalen he, jullie sloebers ......

 • Ronny Van de Wal

  lieve vanderstraeten: Als je in de Schelde springt om weg te geraken van de politie ben je niet 'verward' maar gewoon oerdom volgens mij,loool.

 • Loesje Vranken

  Daar zou ik nu eens geen medelijden mee hebben. Bij mij zouden ze hun zwemkunsten mogen laten zien en anders onder gingen ze hun verdiende straf.In de hemel valt niks te pikken!! Van andermans zaken blijf je af !!