IMES DEXIS NV verstevigt positie in Antwerpse haven met overname Central Auto

IMES DEXIS NV, de Belgische marktleider binnen de MRO sector, verstevigt zijn positie dankzij de overname van het Antwerpse Central Auto.
IMES DEXIS NV IMES DEXIS NV, de Belgische marktleider binnen de MRO sector, verstevigt zijn positie dankzij de overname van het Antwerpse Central Auto.
Imes Dexis neemt het familiebedrijf Central Auto over dat een vestiging heeft op de Italiëlei. Central Auto fabriceert onderdelen voor de industrie in de Antwerpse haven en focust om materiaal dat gebruikt wordt voor het koppelen van vloeistoffen en perslucht.

Het familiebedrijf Central Auto kent een lange geschiedenis. Wat in 1945 begon als een winkel voor auto-onderdelen, groeide al snel uit tot een aanbod van industriële benodigdheden voor onder andere de Antwerpse haven. Het bedrijf breidde zijn diensten vanaf de jaren ’70 uit met hydraulische verbindigen, een persluchtcentrum en bleef ook in de jaren ‘90 verder investeren. Dankzij zijn strategische ligging, de grote voorraad en gespecialiseerde kennis is Central Auto de ideale onestopshop voor de Antwerpse havenbedrijven en de industrie. IMES DEXIS NV, de Belgische marktleider binnen de MRO-sector, neemt het Antwerpse Central Auto nu over.

“Er zijn meerdere redenen waarom we met IMES DEXIS NV rond de tafel zijn gaan zitten. Wij zijn vooral op Antwerpen gericht. En dankzij deze overname krijgen we via het nationale distributienetwerk van IMES DEXIS toegang tot heel België. Daarnaast moeten we in tijden van digitalisering en automatisering krachten bundelen om hierop te kunnen anticiperen. Tot slot kunnen we dankzij de overname ook de toekomst van ons bedrijf naar alle personeelsleden, klanten en leveranciers garanderen”, aldus Bruno Genbrugge, verantwoordelijk voor de pneumatische divisie van Central Auto.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.