Ikrame Kastit volgt Almaci op in gemeenteraad

Ikrame Kastit.
Laenen Ikrame Kastit.

Er komt een personeelswissel bij Groen in Antwerpen. Ikrame Kastit, tot nu toe districtsraadvoorzitter in Borgerhout, volgt Meyrem Almaci op in de Antwerpse gemeenteraad. Almaci, sinds kort de nieuwe partijvoorzitter, stapt uit de gemeenteraad. Voormalig partijvoorzitter Wouter Van Besien wordt de nieuwe fractieleider in de gemeenteraad.


Voor de 29-jarige Ikrame Kastit wordt het een heel andere manier van aan politiek doen. "In de districtsraad maakte ik deel uit van de meerderheid. In de gemeenteraad kom ik op de oppositiebanken terecht. Dat schrikt mij niet af. De partij heeft mij gevraagd om de overstap te maken, daarom doe ik het."


Kastit is een volbloed Antwerpse. "Ik ben opgegroeid op het Kiel en woon al enige tijd in Borgerhout. Het districtraadsvoorzitterschap was mijn eerste mandaat. Ik ben blij dat ik nu al naar de gemeenteraad mag: daar zitten toch de grote middelen en wordt het beleid uitgezet."


"In Antwerpen is een derde van de inwoners jonger dan 26 jaar. Ik wil de jeugdsector versterken, onder meer door extra in te zetten op pleinwerking. Er moet meer aandacht komen voor jongeren in deze stad. Ik wil rechtstreeks met hen in gesprek gaan."


Kastit wordt in de districtsraad opgevolgd door Yves Aerts, de voorzitter van het Antwerps partijbestuur. (FM)

Ikrame Kastit volgt Meyrem Almaci op in de Antwerpse gemeenteraad.
Laenen Ikrame Kastit volgt Meyrem Almaci op in de Antwerpse gemeenteraad.