IJzerlaan krijgt er 40 appartementen bij

Een toekomstbeeld van residentie De Kempenaar.
Foto RV/Jos Dejongh Een toekomstbeeld van residentie De Kempenaar.

De heropleving van de IJzerlaan zet zich fluks door. Aan de stadskant verrezen al nieuwe appartementen, aan de noordzijde is een kanaal uitgegraven dat het Asiadok verbindt met het Lobroekdok. In het voorjaar van 2019 start de bouw van 40 appartementen op de hoek van de IJzerlaan en de Bredastraat.


De plannen zijn zondag voorgesteld in de voormalige garage op het perceel. Dat oude gebouw - tegenover het bekende restaurant De Bonten Os - wordt nog voor het einde van het jaar gesloopt door bouwbedrijf Jos Dejongh. "We geloven hard in deze stadsbuurt", zegt Jos Dejongh. "Ze zit in volle vernieuwing en is uitstekend bereikbaar."


Het Stabroekse bureau Mertens-Architecten stond in voor het ontwerp. Van de eerste tot de vijfde verdieping tekenden ze telkens zeven appartementen met terrassen voor- of achteraan het gebouw. Op de zesde en zevende verdieping liggen nog eens vijf appartementen, waarvan vier duplexen. "De grootte varieert van zowat 55 m² voor de kleinste tot 200 m² voor de grootste appartementen", zegt Dejongh. Logisch dus dat het prijskaartje ook sterk verschilt: van circa 150.000 voor de kleinste flat tot 600.000 euro voor de grootste duplex. Zonder BTW en kosten dan wel. Op de benedenverdieping is er een handelsruimte van 218 m².


De bouw moet afgerond zijn in de loop van 2021. De naam van de residentie (De Kempenaar) is een eerbetoon aan de smalle binnenschepen van vroeger.(PHT)