Iconische schoenwinkel Coccodrillo sluit na 36 jaar: “Niet meer leefbaar door kortingscultuur en non-stopkoopjes”

De Antwerpse schoenenboetiek Coccodrillo.
Coccodrillo De Antwerpse schoenenboetiek Coccodrillo.
De Antwerpse schoenwinkel Coccodrillo doet na 36 jaar de boeken toe. Dat schrijft Weekend Knack en wordt bevestigd door de winkel. De zaak verhuisde twee jaar geleden nog maar naar de Arenbergstraat. 

Coccodrillo werd in 1983 opgericht door Geert Bruloot en Eddy Michiels. De boetiek werkte samen met nationale en internationale mode-iconen als Dries Van Noten, Prada, Balenciaga, Saint Laurent en Raf Simons. De winkel lanceerde ook mee de ontwerpers van de Antwerpse Zes in de jaren ‘80.

“De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie. De kortingscultuur en koopjes het hele jaar door zorgen ervoor dat consumenten een deel van hun budget verleggen naar kunst en vrije tijd, wat uiteindelijk de leefbaarheid van onze boetiek uitgedoofd heeft”, zegt Geert Bruloot aan Weekend Knack. “We zullen Coccodrillo erg missen, maar we besloten de volgende stap te zetten en we kijken alvast uit naar nieuwe projecten.”

De zaak verhuisde twee jaar geleden nog maar naar de Arenbergstraat waar de mannen- en vrouwencollectie samen werden ondergebracht. Wanneer de zaak precies de deuren sluit, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.