Housing project YUST experimenteert met gezonde boslucht midden in stad

Het systeem ventileert gezonde organismen in de binnenruimte en dat zou bijdragen tot een betere luchtkwaliteit in huis
YUST Het systeem ventileert gezonde organismen in de binnenruimte en dat zou bijdragen tot een betere luchtkwaliteit in huis
In het voorjaar van 2019 opende YUST de deuren in Antwerpen. Het housing project combineert restaurant, privé-kamers, hostel én lofts voor een langer verblijf in één stijlvol pand. YUST slaat nu als eerste residentieel pand in Europa de handen in elkaar met het Belgische TakeAir voor een optimale luchtkwaliteit. Overnachten in YUST zou op die manier nét zo gezond als een nachtje kamperen in een bos.

Volgens specialisten kan de luchtkwaliteit in een gebouw nét zo erbarmelijk zijn als de buitenlucht in een grootstad en een even slechte invloed hebben op onze gezondheid.Daar wilde Stéphane Verbeeck, oprichter van YUST, iets aan doen. Om de luchtkwaliteit in YUST te verbeteren is het een samenwerking aangegaan met het Belgische TakeAir. Het Gentse bedrijf met wortels in Oostende ontwikkelde een uniek systeem waarbij de lucht in binnenruimtes wordt verbeterd door positieve organismen via de ventilatiekanalen te verspreiden.

Hoe werkt het systeem nu juist? Via het ventilatiesysteem verstuift TakeAir positieve organismen in het gebouw. Hoewel gasten niets merken van de aanwezigheid van het systeem verbetert een gezonder binnenklimaat wel hun welzijn. Volgens het bedrijf zitten we meer dan 90 procent van onze tijd binnen in een ruimte die zo gebouwd is om externe factoren ook buiten te houden. Dus ook de goede organismen van de natuur. Het zijn die organismen die het bedrijf nu opnieuw in de binnenruimte wil brengen. 

YUST
YUST YUST
YUST
YUST YUST
YUST
YUST YUST1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Mahy

    Als wetenschapper, moeten ze mij dan maar eens verklaren wat "positieve" organismen zijn. Lijkt me erg op kwakzalverij tenzij ze het tegenovergestelde met wetenschappelijke argumenten kunnen bewijzen.