Horeca Vlaanderen start toer met wenslijstje voor verkiezingen

Alla politieke partijen, behalve PVDA, waren vertegenwoordigd.
Klaas De Scheirder Alla politieke partijen, behalve PVDA, waren vertegenwoordigd.
Horeca Vlaanderen heeft in Antwerpen de aftrap gegeven van een toer - de Flexi-Tour -  door Vlaanderen. De federatie ziet de aanloop naar de verkiezingen als de uitgelezen kans om haar verlanglijstje te presenteren aan de volgende regering. 

In tearoom Désiré de Lille verzamelden de kopstukken van alle politieke partijen behalve de PVDA om te luisteren naar de wensen en bekommernissen van de Vlaamse horecawereld. Beroepsfederatie Horeca Vlaanderen wil dat de btw-verlaging naar 6 procent op de non-alcoholische dranken een absolute prioriteit wordt en arbeidsovereenkomsten moeten ook in de horecasector digitaal ondertekend kunnen worden  zodat de administratieve rompslomp daalt. De volledige elf wensen werden in de vorm van een suggestiemenu overhandigd aan de verschillende partijen. 

Nadien mocht elke partij hun visie verduidelijken over de plannen die ze hebben met de horeca. Allemaal waren ze hun unaniem eens dat “Vlamingen Bourgondiërs zijn” en dat de horeca naast een belangrijke economische factor ook een sociaal niet te onderschatte rol speelt. 

Wat de rol van de flexi-jobbers betreft, zijn er wel verschillen. Vooral Groen zou op termijn graag van het gegeven af willen. “Het is een noodoplossing die op we op termijn willen vervangen zien door iets anders,” zei Imade Annouri van Groen. De andere partijen zijn voorstander en Open Vld gaat nog een stap verder: “Wij willen een uitbreiding van de flexi-jobbers naar andere sectoren.”

De Flexi-Tour van Horeca Vlaanderen trekt zaterdag naar Roeselare (West-Vlaanderen), maandag naar Londerzeel (Vlaams-Brabant), dinsdag naar Genk (Limburg) en eindigt woensdag in Aalst (Oost-Vlaanderen).

Schepen Annick De Ridder helpt de burgemeester bij het aandoen van zijn schort. N-VA zegt duidelijk voorstander te zijn van de flexi-jobs.
Klaas De Scheirder Schepen Annick De Ridder helpt de burgemeester bij het aandoen van zijn schort. N-VA zegt duidelijk voorstander te zijn van de flexi-jobs.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.