Honderden pamfletten verspreid met 'dood aan informanten'

De federale politie is een onderzoek gestart nadat er in onder meer de Groenenborgerlaan in Wilrijk en de Ruggeveldlaan in Deurne enkele honderden pamfletten zijn teruggevonden met 'Dood aan de Informanten'. Op het wit-A-viertje dat bewoners op straat hebben gevonden, stonden een negental namen die genoemd worden in het drugsmilieu en dan vooral in het onderzoek naar Frank 'De Tank' V.

"Nu gaat het om pamfletten, maar wat is het volgende keer?", klinkt het bij een buurtbewoner. "Gebruiken ze volgende keer wel geweld?"


Bovendien bleek dat de pamfletten in brievenbussen en achter ruitenwissers van auto's zijn gestopt in onder meer Sint-Job-in-'t-Goor, Brasschaat, Schoten en Wijnegem.


Volgens een betrokkene in het dossier zou deze nieuwe 'lastercampagne' allemaal deel uitmaken van de strijd tussen enkele drugbaronnen en de entourage rond de entourage van Frank De Tank. "Ze hebben nog wat rekeningen openstaan die vereffend moeten worden."


Het parket bevestigt dat het een onderzoek voert, maar wil verder niets kwijt over de zaak. In de zaak rond Frank De Tank zijn de voorbije maanden al meermaals woningen beschoten en auto's in brand gestoken. Eind vorige maand was er nog een rechtszaak tegen twee verdachten die de woning van Frank de Tank in Sint-Job-in-'t-Goor beschoten zouden hebben. Ze ontkennen alles. (VTT)