Hobokense dievegges gelinkt aan meer dan 15 feiten in België en Duitsland

Illustratiebeeld.
Jan Aelberts Illustratiebeeld.
De Antwerpse politie heeft twee dievegges opgepakt op de Kioskplaats in Hoboken. Ze worden gelinkt aan meer dan vijftien diefstallen in België en Duitsland. De twee zouden duizenden euro’s gestolen hebben in hun carrière. Mogelijk is het duo lid van een bende.

Een medewerker van een supermarkt op de Kioskplaats in Hoboken belde zaterdagmiddag naar de politie omdat hij twee verdachte dames had opgemerkt. De medewerkers van het kantoor op de Kioskplaats kwamen meteen ter plaatse. Toen de politie arriveerde, haastte een vrouw zich uit de winkel. Zij werd door een getuige aangeduid als de verdachte en werd staande gehouden. In de supermarkt werd nog een tweede verdachte aangeduid, ook zij werd door de politie staande gehouden.

Eén van de twee dames bleek geseind met een bevel tot gevangenneming. De andere stond geseind voor een verhoor inzake feiten van diefstal. Ze bleek gebruik te maken van verschillende valse namen, maar kon dankzij haar vingerafdrukken gevonden worden in de database van de politie. De twee dames kunnen gelinkt worden aan meer dan 15 feiten over heel België en zelfs in Duitsland. Er is sprake van duizenden euro’s nadeel. Er wordt ook onderzocht of de twee deel uitmaken van een grotere bende. De twee verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Mulder

    Vingerafdrukken in een database hebben hun nut weer bewezen.