Hevige brand in Carnotstraat. Twee mensen ondervraagd, tramverkeer stilgelegd

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een hevige, uitslaande brand heeft het tramverkeer in de Carnotstraat in Borgerhout zo’n twee uur lang stilgelegd. De brand ontstond op de vierde etage van een pand in opbouw. Eén van de buren werd afgevoerd naar het ziekenhuis, de rest werd geëvacueerd. Twee mensen die in het pand aanwezig waren zijn ondervraagd. Stad Antwerpen controleert de stabiliteit van het gebouw.

“We werden iets voor 12 uur vanmiddag opgeroepen”, vertelt Kristof Geens, woordvoerder van de Antwerpse brandweer. “Bij aankomst stond de vierde verdieping van het pand in de Carnotstraat in lichterlaaie, maar we hadden de vlammen snel onder controle. In ongeveer vijftien minuten was het gebouw geblust.”

Twee mensen die aanwezig waren in het gebouw, werden door de politie ondervraagd. Volgens getuigen gaat het om krakers die ruzie hadden met elkaar. Wellicht zijn zij verantwoordelijk voor de brand. “Eén iemand, die in het gebouw ernaast woonde, werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Geens. “Hij ademde te veel rook in.”

Inwoners geëvacueerd

De stad Antwerpen controleert momenteel de stabiliteit van het gebouw. “Inwoners van het huis ernaast werden voor alle zekerheid geëvacueerd langs de voorkant van hun gebouw. We hebben daar onze ladderwagen voor ingezet, zodat niemand via het mogelijk instabiele pand moest passeren”, zegt Geens. “Ook het tramverkeer in de Carnotstraat ligt voorlopig stil om de veiligheid te garanderen.”

Wie de twee mensen zijn die aanwezig waren in het gebouw is niet helemaal duidelijk. Volgens getuigen gaat het om een koppeltje krakers. Volgens andere bronnen om twee arbeiders. Ook over het ontstaan van de brand is nog geen duidelijkheid.

Tramverkeer stilgelegd

Omdat de stroom werd afgesloten voor de veiligheid, lag het tramverkeer in de Carnotstraat zo'n twee uur lang stil. “Trams 11 en 12 reden een tijd niet”, zegt Dominique Renders van De Lijn. “Ook tram 24 kon twee uur lang de halte in de Carnotstraat niet bedienen. Ondertussen rijden alle trams weer volgens schema.”

Derde incident in pand

Twee jaar geleden, begin juni 2017, raakten ook al twee bouwvakkers zwaargewond nadat ze bedolven werden door dakwelfsels van het gebouw. Die stortten toen in op de derde etage. De twee mannen moesten door de brandweer bevrijd worden en werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook toen werd het drukke tram- en busverkeer in de Carnotstraat een tijd lang stilgelegd.

En in 2008, het gebouw stond toen al in de steigers, raakten twee arbeiders gewond nadat een muur omviel.

Brand in de Carnotstraat.
Jan Aelberts Brand in de Carnotstraat.
Brand in de Carnotstraat.
Marc De Roeck Brand in de Carnotstraat.
Brand in de Carnotstraat.
Marc De Roeck Brand in de Carnotstraat.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Gent

    Hoe kan het nu branden in een gebouw in opbouw waar nog niets in staat en geen elektriciteit wordt verbruikt . Het kan dus alleen maar van krakers komen want hoe kan je anders brand hebben …. Hopelijk hebben ze de schuldigen maar of die centjes gaan hebben om voor de kosten op te draaien dat zal wel weer iets anders zijn.

  • Emi De graeve

    lekker dichtmensen op elkaar duwen in de stad kan ook gevaarlijk zijn....