Herstellingswerken in tunnels

Op donderdag 4 en vrijdag 5 mei vinden er herstellingswerken plaats aan het wegdek van de Gasthuistunnel onder de Leien in Antwerpen. De tunnel is dan telkens afgesloten tussen 7 uur en 17 uur. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad. Tijdens de nachten van maandag 8 en dinsdag 9 mei (20 tot 6 uur) wordt er ook gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112).


Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.


Tijdens de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 mei (20 tot 6 uur) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12). Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.


Tijdens de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei (23u-6u) wordt er gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid. (SCA)