Hellen en Katrien openen sport- en voedingscentrum gericht op vrouwen: “Gedaan met mannen die tijdens het sporten naar je lichaam staren, bij Bibi kan je je thuis voelen”

Hellen en Katrien van sport- en voedingscentrum Bibi.
silvia pinto Hellen en Katrien van sport- en voedingscentrum Bibi.
‘Bibi’: het betekent ‘dame’ in het Arabisch, maar het is vooral ook een op-en-top Antwerps project van Hellen Dobbeleers en Katrien Sas. De twee Antwerpse dames openen eind mei hun eigen sport- en voedingscentrum, en dat enkel voor vrouwen. 

Het nieuwe concept Bibi in hartje Antwerpen maakt alles rond een gezonde levensstijl hapklaar: van gezonde afhaalmaaltijden en menu-inspiratie tot toegankelijke sportsessies. Daar zorgen diëtiste Hellen en personal trainer Katrien voor, en dat alles in een gezellig kader waar vrouwen zich helemaal thuis kunnen voelen. “Na een jaartje in het buitenland waarin ik veel was bijgekomen, ging ik 13 jaar geleden zelf aan de slag met een personal trainer”, vertelt Katrien. “Ik moest vijf keer per week trainen en mijn eten was afgewogen: heel mijn leven stond in het teken van sport en voeding. Ik had na een tijdje dan wel strakke buikspieren, maar ik was niet gelukkig: ik ging naar het verjaardagsfeestje van mijn petekind met een bakje komkommer en kipfilet! Ik was ervan overtuigd dat het anders kon.”

Persoonlijke aanpak

Ook Hellen had het gevoel dat ze moest sporten omdat de maatschappij haar dat oplegde. “Ik had zoals zoveel vrouwen een abonnement voor de fitness, waar er dan een heleboel alfamannetjes naar je lichaam zitten te kijken. Geen aangename ervaring. Daarom wilden Katrien en ik iets opstarten waar sporten en gezond eten iets leuks is: het is belangrijk dat je zorgt voor je lichaam, maar dat hoeft geen opgave te zijn.” 

‘Only women allowed’ dus, Bibi moet als een warme thuis aanvoelen, met een salon met koffiemachine, een eetkamer, gezellige sportstudio’s en een tuin. “Het wordt geen fitness met apparaten die 24/7 open is: we willen het persoonlijker aanpakken”, zeggen de dames.  

(Lees verder onder de foto)

In sport- en voedingscentrum BIBI zullen er ook kookworkshops worden gegeven.
silvia pinto In sport- en voedingscentrum BIBI zullen er ook kookworkshops worden gegeven.

Hellen zal zorgen voor de gezonde voeding, Katrien staat in voor de sportkant van het verhaal. Naast ‘mealpreppen’ (je krijgt een weekmenu met gezonde recepten voor de hele week), kookworkshops en gezonde maaltijden afhalen, kunnen vrouwen bij BiBi ook personal training of groepslessen volgen. 

BiBi is er voor alle vrouwen die échte levens leiden en graag vrije tijd overhouden om een beetje van het leven te profiteren

Hellen en Katrien, Bibi

Motivatie en zelfzorg

Ook aan de malende gedachtestroom wordt gewerkt, met maandelijkse sessies rond motivatie, slaap, ontspanning en zelfzorg. “Gezond leven mag geen onoverkomelijke uitdaging zijn, want dan komt er nooit iets van in huis”, vinden Hellen en Katrien. “Wij bieden vrouwen de mogelijkheid aan om die struikelblokken te trotseren. Zonder intimiderende fitnessinstructeurs of een miljoen strakke regeltjes. Bibi is er voor alle vrouwen die échte levens leiden en graag vrije tijd overhouden om een beetje van het leven te profiteren.”

De ‘soft’ opening is voorzien voor 23 mei, dan starten de eerste one-on-one intakes. Later volgt er nog een feestelijke opening wanneer de situatie dat toelaat.

@bibi_antwerpen

In sport- en voedingscentrum BIBI draait alles rond de gezonde vrouw.
silvia pinto In sport- en voedingscentrum BIBI draait alles rond de gezonde vrouw.