Havenhuis inspireert studenten Architectuur

Marc Van Peel geeft deskundige uitleg bij de maquette van het Havenhuis.
Foto Laenen Marc Van Peel geeft deskundige uitleg bij de maquette van het Havenhuis.
Inspiratie verschaffen aan studenten Architectuur: die rol krijgt de maquette van het Havenhuis toegemeten in KSO St. Lucas. "Hier geven we de maquette de juiste plek", zei havenschepen Marc Van Peel (CD&V) gisteren bij de overhandiging.

De bruikleen van het Havenbedrijf Antwerpen heeft een oppervlakte van 1 vierkante meter en een hoogte van 32 centimeter. De maquette heeft al een hele weg afgelegd. Voor de opening van het Havenhuis stond ze in de werfbarak. Nadien werd ze getoond op de openingsexpo over de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid, die een half jaar voor de ingebruikname van het Havenhuis overleed.

Londen

Het ontwerp behaalde ook een nominatie voor de Beazley Designs of the Year awards van het Design Museum in Londen. De maquette was te zien van oktober 2017 tot maart 2018. De eerste prijs zat er niet in: die was voor het National Museum of African American History and Culture in Washington.

Bijdrage aan samenleving

Marc Van Peel wees de vijde- en zesdejaarsstudenten op het belang van dit soort gebouwen voor de hele omgeving. De ontwikkeling van het Eilandje is er het beste bewijs van. "Architecten kunnen een grote bijdrage leveren aan de samenleving."


(PHT)