Hardrijders lopen ‘s nachts tegen de lamp

De politie voert 's nachts snelheidscontroles uit.
RV De politie voert 's nachts snelheidscontroles uit.

Vrijdag- en zaterdagnacht heeft de Antwerpse politie extra snelheidscontroles gehouden. Hardrijders liepen het risico om door de verkeerspolitie uit het verkeer geplukt te worden. Voor 63 van de 1.516 wagens die de mobiele controle voorbij reden, was dat ook het geval.

De controles startten op zaterdag 29 december al in de vooravond. Er werd op drie plaatsen gecontroleerd: eerst op de Blancefloerlaan, daarna in de Roderveldlaan en tot slot aan de Jan Devoslei. Op deze plaatsen geldt een maximum toegelaten snelheid van 50 km per uur.  In totaal reden 1.516 wagens voorbij waarvan er 113 een overtreding begingen.

Eén persoon die aan de kant gezet werd, kon geen geldige technische keuring aantonen. Hij was ook in het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis. 

Eén bestuuder kreeg een pv omdat hij geen rijbewijs of identiteitskaart voorleggen.

Drie chauffeurs werden tot staan gebracht omdat zij de snelheidscamera aan respectievelijk 90, 87 en 89 km/uur waren voorbijgereden. Er geldt daar een maximum toegelaten snelheid van 50 km/uur. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.