Harde kern Antwerp dringt Bosuil binnen om royaal afscheid te nemen van iconische tribune 2

De harde kern had zelfs Bengaals vuur mee om afscheid te nemen van tribune 2.
rv De harde kern had zelfs Bengaals vuur mee om afscheid te nemen van tribune 2.
Afscheid nemen van de iconische tribune 2. Na het voetbal zelf moet dat het grootste gemis zijn geweest voor de harde kern van ‘den Antwerp’ tijdens de coronacrisis. Daarom kwamen zo’n driehonderd supporters dit weekend zonder toestemming samen om een laatste keer te springen en te zingen op tribune 2. Inclusief Bengaals vuur.

Tribune 2. Dé sfeertribune van Royal Antwerp FC, al jaar en dag aanbeden bij eigen volk en gevreesd door de bezoekers. Na de renovatie van de Bosuil zal er voor de trouwe fans jammer genoeg geen plaats meer zijn voor het instituut dat tribune 2 heet. De zevenduizend supporters en in het bijzonder de harde kern, keken er met gemengde gevoelens naar uit om afscheid te nemen aan het eind van dit seizoen. Maar corona besliste daar anders over.

Zitbanken losrukken

Om toch nog op een waardige manier afscheid te nemen stormden zaterdag zo’n driehonderd die hard-Antwerpfans het stadion binnen. Er werd gezongen, er werd gescandeerd, er werd gevierd, met een lach én een traan. Sommigen gingen zo ver dat ze de banken losrukten om als souvenir naar huis mee te nemen.

Het clubbestuur laat weten niet akkoord te zijn met de spontane actie maar belooft wel na de coronacrisis nog een plechtig afscheidsmoment te organiseren.

rv