Handelszaak moet deuren maand sluiten na inbreuken tegen drugswet

Illustratiebeeld.
REUTERS Illustratiebeeld.
Het schepencollege bevestigt het besluit van de burgemeester om een zaak aan de Sint-Katelijnevest te sluiten na inbreuken tegen de drugwet. De zaak blijft gedurende één maand, van 25 december tot en met 24 januari, gesloten. 

Tijdens een politiecontrole in een CBD-winkel werden zakjes met verschillende types cannabiskruid in beslag genomen. Hierop werden laboratoriumtesten uitgevoerd door zowel de dienst Douane en Accijnzen als het NICC om na te gaan of de wettelijk toegelaten THC-waarde van 0,2% niet werd overschreden. Uit deze testen bleek dat een aanzienlijk deel van het inbeslaggenomen cannabiskruid een THC-waarde had die hoger lag dan 0,2%. De zaak werd gerechtelijk verzegeld. De zaak bevindt zich in de oude stadskern van Antwerpen, op wandelafstand van toeristische trekpleisters en drukbezochte horecazaken, en in de onmiddellijke omgeving van scholen en haltes van het openbaar vervoer.

Bij een tweede controle van de zaak werden producten gevonden met namen als ‘Blueberry’, ‘Mango Kush’ en ‘Amnesia Haze’, wat gekende cannabissoorten zijn met een THC-gehalte van meer dan 0,2%. Er werd ook nergens in de zaak een visuele restrictie voor minderjarigen teruggevonden. De prijs van de oliën en de potpourri in de winkel lag veel hoger dan vergelijkbare producten in andere winkels. 

Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om de zaak, volgens artikel 9bis van de Drugwet, tijdelijk te sluiten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.