Half uurtje hart luchten in pop-uppraktijk

Met een glas ijsthee zullen therapeuten Katleen, Eef, Simone en Bart het ijs breken.
Foto De Scheirder Met een glas ijsthee zullen therapeuten Katleen, Eef, Simone en Bart het ijs breken.
In de A-tower is het nieuw pop-upconcept 'Ijsbrekers' van start gegaan. Van 1 juli tot 1 oktober kan iedereen die wil op bezoek gaan bij een seksuologe, een jongerentherapeut, een psycholoog, of een familiaal bemiddelaar.

"Met een glas ijsthee wordt het gesprek geopend en het ijs gebroken, vandaar de naam van het project', vertelt initiatiefneemster en seksuologe Eef Lommelen (27). "De bedoeling van Ijsbrekers is om therapie uit de taboesfeer te halen."


Eef stelde in twee weken tijd een team van zes therapeuten samen, waaronder een psycholoog, twee creatieve therapeuten, een familiaal bemiddelaar en jongerentherapeut. Elke dag, van maandag tot zaterdag, houdt een andere expert spreekuur, in een stijlvolle praktijk op de twintigste verdieping van de grootste pop-uptoren in het land. "Elke dag zijn de therapeuten, tussen hun gesprekken door, te vinden in de hippe Bar Gloed. Ze zijn meteen aanspreekbaar om een afspraak voor een sessie te maken, maar het kan ook via de website of beneden aan de balie. De drempel moet zo laag mogelijk zijn. Ik wil dat mensen elkaar op café vragen of ze 'het ook al eens geprobeerd hebben'."


Een half uur op gesprek komen bij een van de Ijsbrekers kost 20 euro, voor een koppel is het 30 euro. Is een gesprek van een half uur voldoende om merkbare resultaten te boeken? "Jazeker, het is ook niet alleen bedoeld voor mensen die een specifieke hulpvraag hebben. Iedereen kan opknappen van een goed gesprek", besluit Van Lommelen. (PJBA)