Grootste zeilschepen ter wereld meren opnieuw aan in Antwerpen tijdens The Tall Ships Races

The Tall Ships Races in 2016
Jonathan Ramael The Tall Ships Races in 2016
In 2022 verwelkomen stad en haven opnieuw The Tall Ships Races. Het zal dan de zevende keer zijn dat de zeilwedstrijd Antwerpen aandoet. De data en routes zullen later meegedeeld worden.

Na zes jaar mag Antwerpen, in 2022, weer de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld verwelkomen. The Tall Ships Races zullen opnieuw honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad naar de Scheldekaaien brengen om de schepen te bewonderen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers naar de stad.

  The Tall Ships Races zeilen 3.500 trainees, tussen 15 en 25 jaar, van over heel de wereld mee op de verschillende schepen. Iedereen kan zich opgeven. Sommige trainees hebben al zeilervaring. Anderen hebben nog nooit een voet aan boord gezet of hebben geen eerdere link met zeilen of schepen. Vele nieuwe trainees blijven, na deze eenmalige unieke belevenis, gepassioneerd door het zeilen. Naast de ervaringen aan boord krijgen de trainees in elke stad waar ze aanmeren een uitgebreid en gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo kunnen ze zich als team uitleven tijdens de sportcompetities, de culturele hotspots van de gaststad ontdekken, genieten van de plaatselijke cultuur en gebruiken of samen nieuwe dingen ontdekken.

“De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven. Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven. Port of Antwerp zet daarom alle zeilen bij voor dit evenement van wereldformaat,” zegt Annick De Ridder, schepen voor haven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.