Grootschalige terreuroefening tijdens optreden
Alex Agnew in Sportpaleis

De hulpdiensten hadden hun handen vol met gekwetste toeschouwers.
Marc De Roeck De hulpdiensten hadden hun handen vol met gekwetste toeschouwers.
Woensdagavond is een optreden van cabaretiers Alex Agnew en Michael Van Peel kort na de aanvang verstoord door een terreurbeweging. Eerst klonken er enkele ontploffingen en dan stormden 7 terroristen al schietend de zaal binnen. Het publiek wist dat het om een oefening ging.

Toeschouwers die tickets hadden gekocht voor het dubbel optreden van Agnew en Van Peel werden bij de aankoop geïnformeerd over de terreuroefening.  De politie had ook haar voorzorgen genomen. Zo was de afrit Deurne naar het Sportpaleis afgesloten, wat uiteraard voor een flinke verkeerschaos zorgde.

Rond 21 uur barstte het terreurgeweld los. In tegenstelling tot een oefening ruim een jaar geleden in theaterzaal Elkerlyc was de pers deze keer niet vooraf verwittigd, met enkele zenuwachtige telefoontjes als gevolg. Fotografen werden ver uit de buurt gehouden.

Evacuatie

De lokale politie zorgde samen met het veiligheidspersoneel van het Sportpaleis voor de evacuatie van de bezoekers.  Daarbij werd onder andere de Bearcat ingezet, een speciale pantserwagen. Tientallen ziekenwagens haalden gekwetste toeschouwers op. Ook de brandweer hielp hierbij.

De Antwerpse politie deelde in de loop van de avond dit cryptische bericht mee op Twitter: “We vinden het belangrijk om goed voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. Daarom organiseert de politie samen met de dienst noodplanning van de Stad Antwerpen een grote veiligheidsoefening. In de omgeving van het Sportpaleis en de Lotto Arena kunnen vanavond veel hulpdiensten opgemerkt worden. Het gaat om een fictief incident. We verontschuldigen ons voor de eventuele hinder die je door de oefening ondervindt!”

De politie had comedians Michaël Van Peel en  Alex Agnex vooraf gevraagd een korte greep uit hun onemanshow te brengen om het rampscenario echt te laten lijken. 

De politie sloot de omgeving van het Sportpaleis af.
Marc De Roeck De politie sloot de omgeving van het Sportpaleis af.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.