Gesponsorde inhoud

Groen wonen in de flats van de toekomst

We willen met z’n allen steeds meer in de stad wonen. Maar dan wel met veel groen om ons heen, als het even kan. Je woonkamer volstouwen met planten mag, maar hoeft niet: genoeg woonprojecten op het Antwerpse Nieuw Zuid die een antwoord bieden op je urban jungledroom.
Triple Living

Antwerpen doet haar best om een voorbeeldige ‘ecocity’ te zijn en het Nieuw Zuid is daarvan een fantastisch voorbeeld. Op de site zien bouwprojecten het licht die innovatief én groen zijn, om aan de wensen van de steeds milieubewustere stadsbewoner tegemoet te komen. Het wowproject dat er tussenuit springt? Het nieuwe Palazzo Verde.

Wereldarchitect maakt Belgisch debuut

86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten. Zo’n grote lading groen bekroont de daktuinen en terrassen van het appartementencomplex. En dan is er nog de riante binnentuin van 360 m² groot. Dankzij al die flora zal Palazzo Verde jaarlijks vijf ton CO2₂zuiveren en heeft het zijn eigen microklimaat: in de zomer houden de planten het er koel, in de winter zorgen ze voor warmte.

Het brein achter het groene paleis? De eco-architect Stefano Boeri. De Milanese virtuoos is een van ’s werelds meest toonaangevende architecten en specialiseert zich in natuur verzoenen met stad. Check zijn Bosco Verticale in Milaan, beplante woontorens die een verticaal stadsbos vormen, of zijn Forest City in China, een bewoonbaar stadswoud met miljoenen planten. Nu ontwerpt hij voor het eerst in België en creëert met Palazzo Verde een uniek project. “Door het gebouw zo groen mogelijk te maken pakken we het woningtekort en de klimaatverandering aan”, dixit Boeri. “We integreren bomen en planten en voorzien de stad zo van extra zuurstof.”

Duurzame designoase

Boeri is ambitieus. Palazzo Verde pronkt niet alleen met drie microbossen op het dak, alle flats zijn ook energiepassief en afgewerkt met hoogwaardige materialen. De designappartementen zijn ruim en hebben grote ramen en een doorzonwoonkamer. Het project blendt zo perfect met zijn omgeving: Nieuw Zuid wordt een innovatief, duurzaam stadsdeel en een groene oase op een toplocatie tussen de Schelde en het bruisende Zuid.

De verkoop van Palazzo Verde gaat hard. Al 49 van de 67 appartementen zijn verkocht, de laatste 18 appartementen staan nu te koop. Het gebouw trekt diverse stadsbewoners aan, van dertigers tot zestigers, die vaak uit de stadsrand komen. Ze willen kwalitatief en groen wonen, dichter bij het centrum. De eerste steen wordt binnenkort gelegd, de eerste bewoners zullen midden 2021 hun intrek kunnen nemen.

PRAKTISCH
Ook wonen in een groen icoon? Surf naar op www.palazzo-verde.be of bel 03 336 00 00.

Triple LivingReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.