Groen Hart vrijdag feestelijk geopend: eerste fietsstraat van Merksem is een feit

Ook Merksem zal vanaf vrijdag een fietsstraat hebben.
Ronny De Coster Ook Merksem zal vanaf vrijdag een fietsstraat hebben.
Op vrijdag 3 mei worden de pas heraangelegde Speelpleinstraat en Terlindenhofstraat in het Groen Hart van Merksem feestelijk geopend. Na 10 jaar werken is het Groen Hart met deze heraanleg bijna volledig klaar. De Speelpleinstraat wordt de eerste fietsstraat in Merksem.

Met het plan kreeg Merksem een groene long dwars door het centrum. Het Masterplan verbindt het Runcvoortpark, Gemeentepark, Begraafpark en Hofke Van Roosendael. Het Gemeentepark en het Runcvoortpark kregen ook een nieuwe grote inkomzone. Via bredere paden geraken voetgangers en fietsers sneller en veiliger in de parken.

Ook aan sportieve Merksemnaren werd gedacht. In het Hofke van Roosendael ligt een loopparcours van één kilometer met een sprintstrook van 60 meter en in het conditiepark kunnen jong en oud testen hoe het met hun gezondheid gesteld is.

Voortaan hebben trappers voorrang in deze straat. De vernieuwde Terlindenhofstraat kreeg een afgescheiden parkeerstrook en langs beide zijden een breed fietspad. Een plein met ruime parking, fietsenstallingen en banken vormt een veilige verbinding met de Speelpleinstraat.

Op dit moment ondergaat het kasteel in het Runcvoortpark nog een grondige renovatie. Er komen woningen en het koetshuis krijgt een publieke functie.

Op vrijdag 3 mei is het van 15.45 uur tot 19 uur feest op de nieuwe parking op het kruispunt van de Terlindenhofstraat en de Speelpleinstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.