Great Old in fonkelnieuwe Bosuil

ANTWERP PAKT TEGEN KV MECHELEN UIT MET NIEUWE TRIBUNE

De nieuwe tribune van Antwerp: een mastodont die in 20 weken gebouwd werd.
RV De nieuwe tribune van Antwerp: een mastodont die in 20 weken gebouwd werd.
Antwerp-voorzitter én aannemer Paul Gheysens onthult vanavond zijn nieuwste pronkstuk. De Great Old gaat mee met zijn tijd en neemt straks na amper 20 weken bouwen tegen KV Mechelen een gloednieuwe en hypermoderne tribune in gebruik. Die was gisteravond bij het testen van de LED-verlichting even in het paars gehuld.

Antwerp voetbalt vanavond niet langer op een bouwwerf. Zeven thuiswedstrijden lang moesten spelers en fans geduld uitoefenen, maar dat wordt beloond. Waarschijnlijk werd er vannacht nog de allerlaatste hand aan gelegd, maar de nieuwe tribune van Antwerp zal vanavond helemaal klaar zijn om 5.600 fans te ontvangen voor de komst van KV Mechelen. Begin juli ging de aftandse tribune 1 tegen de grond en amper 20 weken later staat er een nagelnieuwe mastodont. Op piekmomenten werkten er tot 500 mensen tegelijk op de werf, maar de werken verliepen uiteindelijk vrijwel volgens schema. De Bosuil kreeg een serieuze facelift en verliest een beetje van zijn authenticiteit. De in LED-verlichting gehulde tribune zal voor een compleet ander zicht zorgen. Opvallend: toen onze fotograaf gisteravond een foto nam van de buitenkant van de nieuwe tribune, was die in een paarse gloed gehuld. De club was blijkbaar de verschillende kleuren van de LED-verlichting aan het testen.

Opvallend beeld: de nieuwe tribune was gisteravond in een paarse gloed gehuld.
Laenen Opvallend beeld: de nieuwe tribune was gisteravond in een paarse gloed gehuld.

Ghelamco

De faciliteiten die Antwerp met de nieuwe tribune krijgt, zijn een wereld van verschil met wat de vorige tribune te bieden had en een absolute must in het hedendaagse voetbal. De hand van Paul Gheysens én Ghelamco is duidelijk zichtbaar en de vergelijking met de Ghelamco Arena van AA Gent gaat zeker op.

Zes verdiepingen

In de toekomst zal de capaciteit van het stadion verhoogd worden van 12.975 naar 16.200. Vooral de mogelijkheden voor zakelijk clienteel zijn enorm verbeterd. Zo kan Antwerp niet langer 150, maar 1.200 personen een diner aanbieden. De nieuwe tribune telt zes etages. De gelijkvloers verdieping herbergt naast de inkomzone ook de kleedkamers, de perszaal en de personeelsruimte. Op de eerste verdieping bevindt zich de supporterszone met drank- en eetstanden. Een etage hoger is de business lounge. Op de derde verdieping bevindt zich een restaurant voor maar liefst 700 personen. Op de vierde werden 14 loges voor 12 personen en 2 loges voor 40 personen alsook de presidentiële loge neergepoot. Op de vijfde en laatste verdieping zitten nog eens 3 loges voor 20 personen en de perstribune.


Toch houdt het hier nog niet op. Ook de parkeergelegenheid werd grondig aangepakt en stijgt van 650 naar 850 plaatsen én daar komt nog een sattelietparking voor 800 wagens bovenop. Volgende maand worden er nog twee nieuwe oefenvelden aangelegd op de site van het stadion, ééntje met natuurgras én ééntje met kunstgras. Het volgende grote project staat ook al meteen klaar want Antwerp heeft plannen voor een nieuw jeugdcomplex. Na de promotie naar de hoogste afdeling lijkt de club nu dus ook qua accommodatie serieus in de lift te zitten.