Granaatgooier opgepakt en weer vrijgelaten

De politie neemt de nepgranaten in beslag.
Marc De Roeck De politie neemt de nepgranaten in beslag.
Een 46-jarige man uit Luik die ervan verdacht wordt nepgranaten te hebben gegooid naar een woning in de Rupelstraat, is opgepakt en na ondervraging weer vrijgelaten.

Op 15 maart  werden drie nepgranaten aangetroffen voor de woning van de familie El H. in de Rupelstraat op de Antwerpse Dam. De familie El H. werd al sinds twee jaar geviseerd  in het geweld binnen de Antwerpse drugsmaffia. De gevel werd al eens beschoten met een machinegeweer en een auto van de familie werd in brand gestoken. 

Vroeger woonde Nordin El H. die gezocht wordt in enkele grote drugsdossiers in deze woning in de Rupelstraat maar hij is er niet langer gedomicilieerd. De familie heeft de woning te koop gezet. 

De federale politie (FGP) Antwerpen spoorde de 46-jarige verdachte uit Luik op aan de hand van DNA-sporen die op de nepgranaten waren aangetroffen. De man werd woensdagmorgen opgepakt en voor ondervraging meegenomen. Later op de middag werd hij voor de onderzoeksrechter geleid. Die besloot de man na ondervraging weer vrij te laten.  Dat geeft de speurders het ‘voordeel’  dat de verdachte geen inzage in het dossier krijgt en dus niet kan zien over welke andere aanwijzingen de speurders nog beschikken. 

Het onderzoek naar de feiten gaat wel voort.

Zes verdachten 

Midden juni had FGP Antwerpen zes verdachten en één minderjarige uit Antwerpen opgepakt voor het in brand steken van auto’s en gooien van granaten in de Rupelstraat en de Dijlestraat. Slechts één verdachte, die herkend werd aan zijn kleding, bleef daarvoor langer aangehouden. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • herman de genst

  Moet toch kunnen, wat met handgranaten gooien en af en toe met een machinegeweer schieten je bent tenslotte in België ? Zolang dat ge maar niet op restaurant gaat in een marcelleke in Knokke want dat kost 350 snaren

 • chris delanghe

  Dit land wordt geterroriseerd door een bende idioten die zich politieker noemt maar waar alle logica en blijken van gezond verstand zoek is. Misschien moet die granatengooier eens een granaat smijten op de grote markt in antwerpen tegen 't stadhuis. Dan zal die wél worden aangehuden en wél inzicht krijgen in zijn dossier. Hij kan dan een pro deo advokaat genieten op onze kosten om weer vrij te komen. De diarree van nonsense loopt hier echt de spuigaten uit. De democratie doet zijn werk?

 • Jan Van Gent

  Waarom hebben ze hem dan opgepakt als ze op voorhand weten dat ze hem liever geen inzage geven in het dossier en hem dus niet zouden aanhouden …. Het Belgisch gerecht met aan de top verantwoordelijk super tsjeef Geens die heeft het ook goed gedaan : ( Nooit weet hij van iets en kan hij er aan doen.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Wie iets anders verwacht had is niet mee,de tijden veranderen.Hier zijn toch steekpenningen mee gemoeid,dat kan niet anders.

 • gerard wauters

  Natuurlijk moet je studies volgen om rechter te kunnen worden. Maar enkel als je cum laude gebuisd bent over de ganse lijn mag je rechter worden. Dan nog een cursus slachtoffer benadelen volgen en je kan starten.