Goederenoverslag in Antwerpse haven licht gedaald

De Antwerpse haven.
Photo News De Antwerpse haven.
De totale goederenoverslag in de Antwerpse haven is in het eerste kwartaal van dit jaar met drie procent gedaald. De containertrafiek groeide wél, met de beste maandcijfers ooit in maart.

De Antwerpse haven kon in het eerste kwartaal van vorig jaar absolute recordcijfers voorleggen. De haven noemt de terugval in de totale goederenoverslag “een normalisering van de situatie na de recordcijfers van het eerste kwartaal in 2018". Dat komt omdat het record van 2018 gedreven werd door het aanleggen van staalvoorraden, met het oog op de Amerikaanse importheffingen toen. De ijzer- en staaloverslag presteerde in het voorbije kwartaal 5 procent onder het niveau van vorig jaar.

Jacques Vandermeiren, de CEO van Havenbedrijf Antwerpen, is wel erg tevreden over de stijgende containertrafiek. “Onze containeroverslag blijft groeien, ondanks verzwakte economische vooruitzichten. Dit is goed nieuws voor Port of Antwerp, en bestendigt onze uitstekende positie als hub voor containerlading in de wereldwijde logistieke keten.” In maart werd het vorige maandrecord - van maart 2018 - verbroken.

Zowel in droge als vloeibare bulk werden magere maanden januari en februari gevolgd door stijgende cijfers in maart. In de droge bulk herstelde de overslag van meststoffen zich sterk in maart, met de beste maandoverslag sinds februari 2011.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.