Getuige wijzigt verklaring: "Hij zei 'been', niet 'hart'"

De getuige wijzigde haar verklaring over de fatale messteek. De foto toont de reconstructie.
Klaas De Scheirder De getuige wijzigde haar verklaring over de fatale messteek. De foto toont de reconstructie.
Het proces over de moord op Kevin Castro (26) is dinsdag gestart met het getuigenverhoor van de toenmalige vriendin van beklaagde José G.M. Dat verliep af en toe moeizaam omdat de vrouw andere verklaringen aflegde dan tijdens het onderzoek. Zo zou haar vriend destijds gezegd hebben dat hij het slachtoffer in het hart had gestoken, terwijl ze er nu pertinent zeker van was dat hij 'been' had gezegd.

Kevin Castro is in de nacht van 3 op 4 oktober 2014 doodgestoken tijdens een avondje stappen in Antwerpen. De aanleiding voor de steekpartij was een ruzie die ontstaan was voor danscafé 'Cuba Bella' in de Grote Pieter Potstraat. De discussie verplaatste zich naar de Suikerrui, waar het tot een schermutseling kwam. Castro kreeg een messteek in het hart. Op camerabeelden was te zien hoe de dader wegliep.


Jennifer, de toenmalige vriendin van de verdachte, vertelde de rechtbank dinsdag dat José haar die nacht gebeld had. "Ik hoorde een gevecht op de achtergrond. Toen ik hem ging ophalen, was hij gewond aan het hoofd. Hij zei dat hij gevochten had. Ik zag geen wapen, maar hij was wel zenuwachtig en hij bloedde. Hij vroeg ook om samen weg te gaan. Ik wist niet waarom. Toen hij zijn hemd uittrok, zag ik dat hij geslagen was met de gesp van een broeksriem. Hij zei dat hij met iemand gevochten had en dat hij hem in het been had gestoken."


Toen ze met haar eerdere verklaring over de messteek in het hart geconfronteerd werd, antwoordde Jennifer dat ze dat later van een vriendin had gehoord, maar ze bleef erbij dat José G.M. tegen haar 'been' had gezegd.


De tweede getuige die de verdediging aan het woord wilde laten, kwam niet opdagen. De advocaat van G.M. gaat die persoon tegen de volgende zitting op 11 december laten dagvaarden. (PLA)