Gestolen hondje Billie is terecht

Anne Dottermans is blij dat ze herenigd is met Billie.
Anne Dottermans Anne Dottermans is blij dat ze herenigd is met Billie.
Twee weken geleden werd het hondje van de Antwerpse Anne Dottermans - zoals uit camerabeelden bleek - meegenomen door een junkie van aan de Carrefour in de Pacificatiestraat. Nu haalt Anne opgelucht adem, want haar lieveling dook op bij een dierenarts uit het Vlaams-Brabantse Strombeek-Bever.

Twee weken lang deed Anne Dottermans geen oog dicht. Haar hondje Billie was verdwenen. Op camerabeelden was te zien hoe de kleine malteser werd meegenomen door een junkie aan de Carrefour in de Pacificatiestraat. Vrijdag kreeg Anne een verlossend telefoontje van een dierenarts uit Strombeek-Bever. Hij had het dier in zijn praktijk binnen gekregen via een gezin met twee kinderen dat Billie op straat in Brussel had gekocht.

Chip

Ze hadden hun nieuwe viervoeter ter goeder trouw gekocht, niet van de man die hem had gestolen, wel van iemand aan wie hij vermoedelijk eerst werd doorverkocht. Omdat de hond verkocht werd zonder papieren, gingen ze ermee naar een dierenarts. Daar bleek bij nazicht van de chip dat het om een hond ging die op de lijst van vermiste huisdieren stond. Zo kwamen ze aan Anne's telefoonnummer.

2.000 euro tipgeld

"Het was een ongelofelijk blij weerzien, Billie bleek in goede gezondheid", zegt Anne Dottermans. "Maar tegelijk was het hartverscheurend, omdat die twee kinderen van het Brusselse gezin hun pas aangeschafte hond uit handen moesten geven. Mijn man heeft intussen echter contact opgenomen met hen. We gaan ervoor zorgen dat zij die 2.000 euro tipgeld krijgen die we hadden uitgeloofd. Met dat geld kunnen ze dan een nieuwe hond kopen, met papieren. Zo hoeft er niemand ongelukkig achter te blijven." (DILA)