Geschrapte advocaat die tientallen klanten voor miljoenen oplichtte, geeft weer juridisch advies

Advocaat Marc G. zat maandenlang in de gevangenis.
rr Advocaat Marc G. zat maandenlang in de gevangenis.
‘Meester-oplichter’ Marc G. begint een nieuwe carrière. De geschrapte advocaat prijst zichzelf op websites aan als juridisch adviseur met 30 jaar ervaring. De advocaat  werd in januari dit jaar gearresteerd en zat maanden in de  gevangenis op verdenking van oplichting van klanten voor ongeveer 12 miljoen euro. 

Het nieuws over de herlancering van Marc G. werd donderdagmorgen bekendgemaakt door Gazet Van Antwerpen. Marc G. wil er zelf geen commentaar over geven. Zijn advertenties op websites zoals freelancenetwerk.be laten geen twijfel bestaan over zijn ambities. 

De advertentie luidt: Marc G., regio Kapellen: “Ruime beroepservaring van meer dan 30 jaar in het juridische veld. Beroepskennis inzonderheid in allerlei rechtsdomeinen, met uitzondering in fiscaliteit en maritiem recht. Ik ben op zoek naar nieuwe uitdagingen, met competitief karakter.”

Dat Marc G. op zoek is naar nieuwe uitdagingen doet het ergste vrezen. De voorbije 30 jaar heeft G. tientallen klanten opgelicht.  Bij erfenissen en verzekeringskwetsies pikte G. het geld in van zijn klanten.  De betrokkenen schatten het bedrag dat G. zou hebben verduisterd op 12 miljoen euro. Ook in het jarenlange dispuut over schadevegoedingen na de overstromingen in Merksem zou Marc G. geld van slachtoffers achterover hebben gedrukt. 

Met dat gestolen geld leidde G. een luxeleven met een motorjacht in Spanje, een villa op Mallorca,  een villa in Kapellen, een appartement in Knokke en enkele dure wargens zoals zijn Maserati. 

 Marc G. werd begin dit jaar op eigen verzoek geschrapt als advocaat. Ook zijn zoon Geert G. is na een schrapping niet langer actief als advocaat.  
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Die maffia bende van Advocaten mogen alles doen wand ze vinden overal wel een achterpoortje in onze lakse wetgeving en als ze toch eens tegen de lamp lopen kopen ze gewoon hun straf af

 • Jan Claes

  Tja als er nog mensen zijn die hem ervoor willen betalen. Waarom niet.

 • Tim Loos

  Die advocaten toch. Gaan in de politiek, worden rechter via politieke benoemingen. Ministers hebben hun eigen advocatenkantoor, rijk worden op de kap van de migranten door de staat aan te vallen, bij schuldbemiddeling van kwetsbare mensen hun geld afhandig maken, zelf drugs gebruiken en andere gebruikers straffen, alle politieke beslissingen worden teruggefloten via rechtbanken. Het zijn halfgoden geworden en ze gedragen zich er naar!

 • Frans Dedokker

  Die is perfect om in de politiek te stappen!

 • Ibn Marouf

  Berufsverbot? Volgens mij zal die man heel bekwaam zijn. Zoveel geld verdienen zonder in de politiek te gaan. Misschien een stroper die boswachter wordt.