Gerecht zoekt getuigen van dodelijke vechtpartij

Politie en parket zijn op zoek naar getuigen van een vechtpartij met dodelijke afloop in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen afgelopen zomer. Daarom worden nu ook camerabeelden verspreid van vier mannen die mogelijk meer weten.

Het slachtoffer is een Ghanees van 46 die op vrijdagavond 19 augustus 2016, rond 20.40 uur, ruzie had met enkele mannen vlakbij de hoek van de Sint-Elisabethstraat met de Diepestraat. Tijdens de twist werd er geduwd en getrokken. Het slachtoffer viel zwaar op het voetpad. De veertiger bezweek twee weken later aan zijn verwondingen.


De speurders hebben enkele getuigen kunnen spreken, maar ze zijn nog steeds op zoek naar een aantal mannen die wellicht meer duidelijkheid kunnen geven over de precieze omstandigheden van het incident. Aan hen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.


Het gaat om mannen met een donkere huidskleur, mogelijk ook met Ghanese roots. Wie één of meerdere van deze mannen herkent of wie meer weet over de feiten, kan ook contact opnemen met de politie. (KAV)